onsdag 24 augusti 2011

Hösten närmar sig

Ute är det 12 plusgrader och dimmigt, hösten är på väg till Luleå. Arbetslösheten i Sverige låg på 457000 i juni enligt SCB. Det låter som en väldig massa personer utan ett vanligt arbete. Katastrofalt många känns det som. Trodde att de i regeringen tänkte sänka arbetslösheten, det var vad de lovade i alla fall. Men det var väl bara tomma ord som vanligt.

Skolan har börjat och barnen går förbi mitt fönster med skolväskor som ibland ser väldigt tunga ut. Hoppas det inte är läxor, hatade läxor när jag var barn.
En kompis har dött i hjärtfel, 44 år gammal. Det känns lite vemodigt och sorgligt att inte se honom nå mer. Väntar nästan att han ska komma förbi för att locka iväg mig på en ny fisketur. Men det kommer inte att hända. Han är borta.
Dagarna efter att han lades in så kom ambulansen två gånger till mina kvarter med sirenerna på. Det var nästan som om det var en epidemi på gång, men nu är det lugnt. En mamma som har storhandlat med små barn i baksätet på Volvon och en bil från Teknikens hus är de enda som far förbi.

Inga kommentarer: