söndag 12 december 2010

Snart är det Jul


Julen nalkas och tusentals barn i fattiga familjer kommer att bli besvikna på julafton. Många barn kommer att få höra att vi har inga pengar att köpa julklappar för i år. I de fattiga familjer som har en tomte, så är säcken väldigt lätt.

Folk som har svåra kroniska sjukdomar får samtal från försäkringskassan om att de ska infinna sig på arbetsförmedlingen. Det händer även dem som ligger på dödsbädden. Blanketterna från försäkringskassan har gjorts mer svårförståeliga, samtidigt som det har blivit straffbart att vara grovt oaktsam. Men bara om du tjänar på din oaktsamhet (Verkar nästan som om de vill att folk ska fylla i fel och bli åtalade)

Allt fler långtidsarbetslösa skickas ut för samhällstjänst i det privata näringslivet som en gratis arbetskraftsresurs (Jag vet inte varför arbetsgivarna skulle vilja anställa folk när de får 5000 kr av staten för varje fas 3 kille eller tjej de tar in i företaget)

Senaste nobelpristagaren i ekonomi rekommenderade regeringen att sänka a-kassan, den sänkta a-kassan skulle göra så att folk blir villiga att acceptera lägre lön, för att få ett arbete. Regeringen har ju redan sänkt a-kassan, så då borde sänkta löner vara deras mål. (Undrar varför svenska folket vill ha lägre lön?)

Många frågor som inte får några svar. Kanske det finns någon som vet varför det är som det är i Sverige numera.

Inga kommentarer: